Bij mijn ouders thuis is er vrijwel altijd eten. Een van de standaard vragen die je krijgt wanneer je bij mijn ouders binnenstapt is: “Heb je al gegeten?” Bij ons thuis was eten altijd een belangrijk iets. Of we nu als gezin aan tafel zaten tijdens het eten, of dat we op de bank zaten met een bordje op schoot, er waren altijd weer mooie momenten van contact, van interactie en verbinding. Wanneer we samen aten maakte het ook niet uit of er een gast was of niet. Iedereen genoot samen, iedereen was gelijk en iedereen was op dat moment deel van het gezin.

Wat dat betreft doet samen zingen me dan ook denken aan samen eten: het is gezellig, het is levendig en het verbindt. Hoe groter het gezelschap, des te meer het niet langer uitmaakt wie je bent en hoe goed (of slecht) je zingt, samen vorm je een koor. Een koor dat niet gelimiteerd wordt door de zwakke vocalen, maar gedreven wordt door de sterke zangers en zangeressen. Waar het vooral draait om het enthousiasme van het koor als geheel.

Daarom ben ik ook zo enthousiast over ons projectkoor voor onze Kerstvieringen. Op dit moment is het koor nog niet zo groot, we zitten nu (maandagochtend 7 oktober) op 24 aanmeldingen. Alhoewel dat al een prima aantal is, hoop ik dat we in deze laatste week nog groeien richting de 50 aanmeldingen. En net als bij het eten bij mijn ouders thuis, maakt het hier ook niet uit wie of wat je bent, of je nu gelovig bent of niet, zoekend of niet, jong of oud, de beste zanger(es) bent of klinkt als een kat die op z’n staart wordt getrapt, zolang je een mens bent, beschikbaar bent op zondag 22 december om mee te doen aan onze Kerstvieringen, geniet van zingen en dat graag met anderen doet, zijn wij op zoek naar jou!

We starten volgende week donderdagavond (17 oktober) met de wekelijkse repetities m.u.v. de herfstvakantie en Sinterklaasavond. Op 14 december staat er ook een doorloop op de planning. De kosten voor deelname bedragen 50 euro, maar geld mag nooit een reden zijn om niet mee te doen. Dus mochten de kosten een belemmering vormen, dan kan je een mailtje sturen naar gospelkoor@reconnect.cc en dan komt het sowieso goed.

unsplash-logoPriscilla Du Preez

Comments are closed.