Compassion

compassionCompassion is een internationale organisatie die zorgt voor kinderen in Jezus’ naam. Wereldwijd ondersteunen zij ruim 1.800.000 kinderen. Ruim 1.800.000 kinderen die dagelijks naar school kunnen, die eten krijgen en nog belangrijker… 1.800.000 kinderen die het Goede Nieuws te horen krijgen. Want naast alle maatschappelijke voorzieningen krijgen zij te horen dat ze gekend en geliefd zijn door de Schepper van hemel en aarde. Deze kinderen krijgen een kans op een beter bestaan door de kennis die zij opdoen op school en zouden zonder de hulp van Compassion die kans helaas mislopen.

Tijdens mijn reis naar Indonesië met Compassion in 2007 mocht ik met eigen ogen zien wat voor verschil het maakt. Natuurlijk heb ik erover gelezen en erover gehoord. En net als vele anderen heb ik de mooie DocuDVD van Ronduit in Bolivia gezien en dat deed me zeker wel iets. Maar om dan zelf oog in oog te staan met je eigen sponsorkind en te zien wat God allemaal doet in die landen door de lokale kerken heen, tja… dan sta je wel even met een mond vol tanden te kijken. Het is gewoonweg niet in woorden te bevatten. Zoveel emoties en gedachtes gaan door je heen… ik zou het wel willen omschrijven, maar ik zou eerlijk gezegd niet 1-2-3 weten waar ik dan zou moeten beginnen.

Mensen wonen in wijken die wij niet eens zouden herkennen als woonwijken. Mensen wonen in huizen die wij niet zouden herkennen als huizen. Waar wij ons drukmaken over zaken als interieur enzo, maken deze mensen zich druk over het feit of het binnen  wel droog blijft wanneer het weer gaat regenen. Dingen lijken zo buiten proporties en het grijpt je aan. Maar meer nog dan blijven hangen met een gedachte van medelijden hebben ze iets anders nodig, namelijk medeleven. Want deze mensen verdienen het niet dat wij ze zielig vinden, integendeel… ze verdienen het dat wij met hun gaan meeleven.

Oja, iets anders wat ik ook mocht inzien was dat zij ons niets schuldig zijn. Dit klinkt zo gewoon en vanzelfsprekend, maar die mensen zijn ons zo erg dankbaar dat we hun ondersteunen, maar het is voor hun moeilijk te bevatten dat het juist voor ons een voorrecht is om op deze manier mee te mogen werken aan Gods mooie plan voor deze wereld. Het is echt veel toffer om te geven dan te ontvangen, want je ontvangt er zoveel meer voor terug… namelijk de toekomst voor een kind en daarnaast het contact met je sponsorkind. Dat is simpelweg niet uit te drukken in geld en staat helemaal niet gelijk aan die 25 euro per maand. Ik weet nog toen ik mijn eerste brief ontving van Ivan (mijn sponsorkind), nou mijn hart bonkte in mijn keel… alsof ik een tienertje was die voor eerst een liefdesbrief kreeg, zo spannend vond ik het! Het was super leuk om te lezen wat er omgaat in zo’n kind en om te lezen hoe blij ze zijn met jou. Ik hoop dat hij ook zal ervaren hoe blij ik ben, dat ik hem mag ondersteunen.

Tenslotte dit… Armoede is iets wat mensen generaties lang in hun greep kan houden, het is als een ketting met schakels. En het gaat net zolang door totdat iemand opstaat en zo’n kind uit die ketting rukt en zegt: tot hier en niet verder. Compassion wilt een kanaal zijn waardoor die kinderen een voor een uit die ketting worden getrokken en ik vind het een groot voorrecht dat ik deel van dat werk en die missie mag zijn. Overal waar ik kom wil ik daarom ook mensen uitdagen om mee te doen en zo’n kind te bevrijden uit de greep van armoede in Jezus’ naam!

Ik ga in ieder geval de uitdaging aan om een kind te bevrijden van armoede in Jezus’ naam, jij toch ook?

Wil je meer weten over Compassion of beter gezegd: Wil jij ook de uitdaging aangaan en een kind bevrijden van armoede in de naam van Jezus? Bezoek dan de website (www.compassion.nl) en wordt vandaag nog sponsor.

Ruim 1.800.000 kinderen worden nu al gesponsord en de volgende wacht op jou! Wat doe jij ermee?

Link naar Compassion website: www.compassion.nl

P.S. Als je meer wilt weten over Compassion of mij wilt uitnodigen om in jouw kerk/jongerengroep iets te vertellen over Compassion, dan kan je het contactformulier gebruiken.