Vandaag (9 juli 2018) herinnerde Facebook mij eraan dat ik drie jaar geleden een bericht had geschreven waarin ik deelde dat de Koepel definitief haar deuren had gesloten met daarin direct een droom.

Na de update van 10 juli 2015 werd het een beetje stil rondom de droom, want we kregen – na wat heen en weer gemailed te hebben – snel te horen dat er andere plannen waren. Toen we eenmaal hoorden wie de nieuwe eigenaar werd probeerden wij het weer, maar ook toen kregen we te horen dat er geen ruimte was voor ons idee.

Tot een paar weken geleden, want toen veranderde alles. Na een vergadering van de GIDS Raad (een netwerk van verschillende leiders van verschillende Haarlemse kerken) vroeg iemand mij of de Koepel geen plek voor ons zou zijn. Ik was natuurlijk enthousiast, maar zei ook eerlijk dat we het al meerdere keren in de afgelopen drie jaar geprobeerd hadden.  Maar hij kende iemand en zou namens ons een balletje opgooien. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag kreeg ik een e-mail dat er wel mogelijkheden waren en nu, een paar weken verder, lijkt het er echt op dat we gaan verhuizen naar de sportzaal van de Koepel!

Komende week gaat ons techniek team kijken. Ondertussen wordt er door iemand van ons team gekeken naar vluchtroutes en een stoelenplan. Volgende week gaan een paar van ons kidsteam kijken. Nu alleen nog 200 stoelen regelen en nog wat dingen. Maar zoals ik net al schreef, het lijkt er toch echt op dat we gaan verhuizen. Als het klikt tussen ons en de eigenaar, dan zou het zomaar zo kunnen worden dat re:connect ook na de verbouwing van de Koepel een van de vaste “inwoners” zal zijn van dit voormalig huis van bewaring wat vanaf september 2020 haar deuren hoopt de openen voor iedereen uit de stad!


Eind juli kwam er nieuwe informatie vrij aangaande de verbouwing van de Koepel. Helaas voor ons heeft dit als resultaat gehad dat wij vooralsnog niet meer zullen verhuizen naar de Koepel. Lees hier de officiële verklaring. Ondanks de teleurstelling geloven wij dat ook dit in Gods handen is en de zoektocht naar een plek vanaf 1 juni 2019 is weer volop in gang!

Comments are closed.