Afgelopen zondag was het een groot feest in de Begijnhofkapel, want re:connect was jarig en dat was een feestje waard! De kerk zat bomvol en de sfeer was mooi. Allemaal dankbare en blije mensen bij elkaar omdat God ons zo ver had gebracht. Wie had 5 jaar geleden ooit kunnen denken dat dat kleine groepje mensen zo zou uitgroeien tot een levendige community van mensen from all walks of life? 

Het worship-team nam ons mee langs a trip down memory lane. De liederen die we 5 jaar geleden zongen werden enthousiast door de hele kerk gezongen. En terwijl de verschillende teamleiders Sharon en mij toespraken via een speciaal gemaakt filmpje en ik op een gegeven moment echt een traantje moest wegpinken en een brok in mijn keel had, kon ik niet anders dan God danken voor Zijn trouw, genade en goedheid.

Serieus, van iedereen die een kerk zou kunnen planten was ik de minst geschikte. Dit is overigens echt geen uiting van nederigheid, dit is gewoon pure logica. Ik was een pastorale ramp, qua empathie scoorde ik zo laag als maar kon en ik had geen theologische opleiding genoten. En toch ervoer ik die roeping om een kerk te starten in Haarlem. Wat een voorrecht dat ik dit samen met mijn vrouw mocht doen en dat wij werden bijgestaan door een groep hele mooie en trouwe mensen.

Dat clubje van 8 werd heel snel een clubje van 14 en voor ik het doorhad gingen we naar 30, 60, 90 tot waar we nu zijn. De community bestaat inmiddels uit zoveel mensen dat we niet in de Begijnhofkapel zouden passen als iedereen besluit om op dezelfde zondag naar de kerk te komen… en onze sleutel voor deze groei? We weten het echt niet! Het enige wat we kunnen zeggen is dat Jezus Zijn kerk bouwt en dat niemand Hem kan stoppen. En waar we over 5 jaar zitten? Geen flauw idee, maar ik hoop en bid dat we dan een eigen centrum hebben waar mensen kunnen komen voor eten, kleding en een praatje. Dat het iedere dag bruist van leven en dat we ‘s zondags met z’n allen samenkomen met Christus als Middelpunt.

God is iets begonnen met re:connect en Hij is – geloof ik – nog lang niet klaar met ons. Ik geloof dat we nog maar net zijn begonnen en dat Zijn genade ons veel verder zal brengen dat wij durven te hopen. Voor nu, bedankt aan een ieder die wat heeft bijgedragen in de afgelopen 5 jaar. Of je nu nog steeds bij re:connect komt of niet, we zijn je dankbaar voor hetgeen je hebt geïnvesteerd en misschien nog steeds investeert in deze kerk. En laten we uitzien naar de komende 5 jaar, it’s going to be awesome! 


Bedankt aan iedereen die afgelopen zondag een speciale gift heeft gedaan n.a.v. de verjaardag van re:connect. Mocht jij alsnog wat willen geven, dan kan dat heel makkelijk via reconnect.cc/geven.  Alle giften helpen ons om de volgende stap te zetten binnen de reis die wij samen mogen maken. Bedankt voor je vrijgevigheid!

Comments are closed.