Wat zou er kunnen gebeuren als iedereen die dit leest en in de regio Kennemerland woont zich zou opgeven voor 10 Days of Generosity? 

Met bovenstaande gedachte in mijn achterhoofd begon ik dit stuk te schrijven. En natuurlijk is het dan wel handig dat ik eerst uitleg wat 10 Days of Generosity (10 Dagen van Vrijgevigheid) inhoudt. In feite is het concept mega eenvoudig: in de 10 dagen voor Kerst (14 t/m 23 december) zetten wij ons minimaal 1 dagdeel in om iemand anders te helpen. En helpen is een breed begrip. Het kan zijn dat je inzetbaar bent om te klussen, een muur te verven of een plafond te witten, een voorleesmiddag, koken voor iemand, schoonmaken bij iemand, een wandeling maken met iemand, muziek maken in een verzorgingshuis, etc. etc. En je doet dit niet om er iets voor te krijgen, maar gewoon om iets te geven.

Volgens mij kan iedereen iets doen voor iemand anders. Wat is er mooier dan de feestdagen te vieren door iemand anders een onvergetelijke Kerst te bezorgen? En denk nu niet dat je hiervoor gelovig moet zijn of deel moet zijn van re:connect. Deze actie is voor iedereen! Op dit moment hebben we wel al wat vrijwilligers, maar er is nog plek voor heel veel meer vrijwilligers. Om deze actie te laten slagen partneren we met stichting Present Haarlem en we verwachten dat we samen echt een verschil kunnen maken in onze mooie stad.

In de Bijbel staat er een tekst in Spreuken 24 die zegt dat de wereld van de vrijgevige groter en groter wordt. En ik geloof daar in. En ik gun het ook een ieder dat zijn of haar wereld groter wordt door de verhalen die je hoort, de dankbare blikken die je ontvangt en de glimlachen die je zal zien. Let’s start a wave of kindness in onze stad. Doe je mee?

GEEF JE OP VOOR 10 DAYS OF GENEROSITY

Comments are closed.