Aan het begin van dit jaar schreef ik een post met als titel “Lopen in het water“. Ik deelde daarin dat je soms stappen moet zetten in geloof en dat het dan vaak niet zo is als Petrus die loopt op het water, maar meer als de priesters die van God moesten lopen in het water. Dat we de wonderen van God wel eens missen, omdat we het vaak in het grootse en spectaculaire zoeken, terwijl Gods wonderen vaak verborgen zijn in het proces dat wij het leven noemen.

Voor mij zijn de Kerstnacht-vieringen van re:connect ieder jaar weer een stap in geloof. Ieder jaar voelt het weer als een stap in het water. Ieder jaar is het weer afwachten of we het qua vrijwilligers en financiën rond gaan krijgen. Maar tegelijkertijd komt het ieder jaar ook weer goed. Daarom hebben we dit jaar de grote stap gemaakt om onze vieringen te verplaatsen naar een grotere zaal, zodat we met minder vieringen toch meer mensen kunnen verwelkomen. Nu is er plek voor 1.000 mensen verdeeld over 2 vieringen. In de middag een familiedienst met een mooie musical waarin de kids van re:connect schitteren, heerlijke samenzang met re:connect worship o.l.v. Jolijn Schreurs en een overdenking en in de avond een Kerst Special in Passion-setting met zang , muziek, dans, theater en natuurlijk ook samenzang met re:connect worship o.l.v. Liesbeth Kruijs.

Lopen in het water

Alhoewel alle voorbereidingen lekker lopen voelt het nog steeds als lopen in het water. Simpelweg omdat we niet eerder zo’n grote productie op touw hebben gezet. Maar ik leer nu het wonder te zien binnen het proces. Waar ik mij eerst zorgen maakte over het aantal vrijwilligers zie ik nu een groeiend team enthousiastelingen die hun tijd en energie week in week uit investeren in deze vieringen. Waar ik mij vervolgens zorgen maakte over de financiën zie ik nu een groeiend aantal mensen dat hun schouders onder de financiële last wil zetten. Kortom, het is al lang geen “ding” meer van mij of een kleine groep binnen re:connect. Nee, dit wordt gedragen door een team toppers en een steeds groter deel van een hele mooie gemeente. Het wonder binnen het proces wordt zichtbaar en langzaam maar zeker leer ik ervan te genieten.

Over iets meer dan 2 weken is het dan zover en ik weet met heel mijn hart dat ik ga genieten van de teams die dan hebben gewerkt achter de schermen, de teams die op die dag staan te schitteren op het podium en van de helden die na afloop de boel weer afbouwen. En voor nu zal ik genieten van de promo die vandaag online is gegaan en hard aan de slag om ook mijn aandeel af te krijgen, zodat ik zaterdag 23 december lekker kan meebouwen met het opbouw-team om 24 december te genieten van de twee Kerstnacht vieringen.

Mocht jij nog niets te doen hebben op 24 december, dan ben je van harte welkom bij een van onze Kerstnacht vieringen!

Meehelpen?

Wil jij ook je steentje bijdragen zodat wij dit kunnen blijven doen? Overweeg dan het geven van een kerstgift. Hiermee help je ons om mensen binnen onze kerk een plek te bieden voor hun creativiteit terwijl het Goede Nieuws van Jezus ook wordt verteld. Ik zeg win-win! Ga naar reconnect.cc/geven om te zien hoe je via Ideal of bankoverschrijving jouw gift kan overmaken.

Comments are closed.