Komend weekend is er weer een re:connectconference. Het thema dit jaar is “Identiteit en een gebroken hart”. En eigenlijk zou ik het de ondertitel willen geven “Hoe vind ik mijn identiteit met mijn gebroken hart“. Want dat is misschien de vraag die hieronder ligt. Natuurlijk, het juiste en eenvoudige antwoord zou zijn: “Ik vind mijn identiteit in Christus”. Maar als dat echt zo eenvoudig is, dan zou de kerk de perfecte plek zijn waar er alleen maar helden rondlopen die rotsvast zijn en nooit persoonlijk geraakt worden door een crisis of een spreekwoordelijke storm. Vergeef me als ik hiermee over kom als iemand met klein geloof, maar ik geloof dus niet dat het zo makkelijk is. En misschien heb ik ook wel klein geloof… ik ben ook geen held. Ik ben gewoon een mens met vragen op zoek naar antwoorden en al zoekend doe ik mijn best om achter Jezus aan te gaan en dat wil ik komend weekend dus ook doen. 

Identiteit en een gebroken hart

Iedereen worstelt met vragen als : Waar kom ik vandaan? Wie ben ik? Wat doe ik hier? Waar ga ik naar toe? Vragen over geborgenheid, identiteit, bestemming en relatie met jezelf, God en anderen. Wie kan jou zeggen wie je bent ? Je ouders, vrienden, leraren, je partner? Wat ze over je zeggen,of roddelen, wat ze van je vinden? Je opvoeding, je opleiding, je talenten of je werk? En wat dan als je nu ziek bent, gehandicapt of zonder werk en opleiding? Wat zegt God over jou? En wat zeg je over jezelf? Je zelfbeeld wordt gevormd door de spiegels waar je in hebt gekeken. Helaas waren dit vaak lachspiegels en heb je misschien wel een verwrongen beeld van jezelf gekregen.

De bijbel spreekt veel over het hart als de kern van wie je bent en Jezus zegt dat Hij gekomen is om de gebroken harten te genezen. Wat is een gebroken hart? En hoe genees je daarvan?

Henk Vink bespreekt het onderwerp ‘ Identiteit en een gebroken hart’ vanuit jarenlange ervaring in zijn praktijk voor integratieve counseling&coaching. Een conferentie vol met nieuwe inzichten vanuit de psycho sociale hulpverlening en de Bijbel. Sessies met veel uitleg en praktische stappen waar mee je meteen aan de slag kunt in jouw proces van herstel. Of gewoon om meer te leren om anderen te kunnen helpen !

Henk Vink

Henk is getrouwd met Evelien, ze hebben drie zonen en inmiddels twee kleinkinderen. Na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt, wonen ze nu in Heemstede. Henk is eigenaar van Finch van waaruit hij actief is als interim finance/IT professional en integratieve coach&counselor. Hij heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in counseling waar hij God mensen ziet veranderen door de kracht van de Heilige Geest en door het toepassen van principes vanuit de Bijbel en de psychologie.

“Als Integratief Counselor&Coach en Trainer ben ik gericht op de mens die volop in het leven wil staan en daadwerkelijk vanuit zijn of haar kracht een bijdrage wil leveren in zowel de persoonlijke – als de zakelijk levenssfeer”. “Ik vind het een uitdaging om anderen hun volle potentie te zien ontdekken en te helpen bij het vinden van en oplossen van blokkades die dat verhinderen” !

Over dit onderwerp, leiderschap, relaties en kerkvernieuwing spreekt hij regelmatig in binnen – en buitenland. Hij is bestuurslid van Soul Survivor, een beweging die jongeren wil toerusten om met Jezus een verschil te maken in Nederland. Sinds kort is hij betrokken bij het leidersteam van de Vineyard Amsterdam, een kerk die met God’s hart het hart van de stad wil bereiken.

Schema

Vrijdag 18 november
19.30 – 21.30 – Openingsavond

Zaterdag 19 november
10.00 – 12.30 – Sessie 1 en 2
12.30 – 14.00 – LUNCHBREAK
14.00 – 16.30 – Sessie 3 en 4
16.30 – 19.30 – DINER BREAK
19.30 – 21.30 – Closingservice

 

Comments are closed.