Soms doe je van die dingen tegen beter weten in. Dingen als een gospel-/worshipconcert mede-organiseren in Haarlem. Iedereen gelooft dat dit als een tierelier loopt in Zwolle, Amersfoort of Veenendaal, maar Haarlem… Op de een of andere manier mijden veel Christelijke tour-promotors Haarlem en de steden en dorpen boven Haarlem. En ergens begrijp ik dat ook wel, want de Christenen in Haarlem en daarboven hebben niet echt de reputatie dat ze naar gospel concerten gaan.

Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken omdat ik geloof dat het wel mogelijk is. Het is mogelijk om een zaal in het Patronaat gevuld te krijgen met mensen die samen van een gave avond willen genieten waar God centraal staat. En hoe gaaf is het dat Martin Smith dan met zijn band erbij wil zijn om ons voor te gaan om met ons en voor ons te willen zingen?

Mocht je Martin Smith niet kennen. Hij was de frontman van de Britse band Delirious? en (mede-)schrijver van liederen als “I could sing of Your love forever“, “Majesty (Here I am)” en “God’s great dance floor“. Met Delirious? heeft hij gestaan op de 25ste EO-jongerendag die toen in de Amsterdam Arena werd gehouden en in 2012 was hij een van de headliners bij EO’s Symphony of Life. In november 2017 was Martin een van de hoofdsprekers tijdens de Nationale Dag van Aanbidding die plaatsvond in de Basiliek in Veenendaal, waar hij met zijn band ook de dag afsloot met een concert.

En aanstaande zondag is het dan zover, dan is Haarlem aan de beurt. Want dan komt Martin met zijn band om een avondvullend concert te verzorgen in het Patronaat. Alhoewel de kaartverkoop niet echt loopt – van de vier avonden die deze tour beslaat loopt Haarlem duidelijk het meest achter – geloof ik nog steeds dat het mogelijk moet zijn. Ik kan namelijk niet geloven dat het niet mogelijk is om 400 mensen bij elkaar te krijgen in Haarlem om samen Gods goedheid te vieren tijdens een mooie avond vol muziek.

Dus bij deze mijn oproep aan iedereen uit Haarlem en de steden en dorpen rondom en boven Haarlem. Als je zin hebt in een mooie worship avond, kom dan aanstaande zondag naar het Patronaat voor een avond met Martin Smith en band en wees een van de 400 die kan zeggen: Ik was er bij en it was pretty awesome!

Kaarten zijn te bestellen via de website van Events4Christ.

Comments are closed.