Afgelopen zondag vierden we dat wij drie jaar geleden zijn begonnen met re:connect. De kerk zat bomvol. Alles liep volgens planning totdat Dhandi (de pianist) opeens tegen mij zei dat de S90 (piano) niet meer aanging. Dus ik vroeg direct wat hij precies bedoelde, want de soundcheck verliep toch goed en alles wat okee? En dat was dus ook zo, maar vijf minuten voor de start van de dienst hoorde hij een kraak in zijn oortjes en toen ging de S90 uit en niet meer aan. Op dat moment dacht ik: “Houston, we have a problem”. Je kijkt de zaal in, ziet al die mensen wachten en oja… de countdown was volgens mij al begonnen, dus ja… gelukkig mochten we de piano van de Baptistengemeente lenen en ging het goed voor de dienst, maar we hebben nu geen piano meer.

Het verhaal achter de S90

Zo’n 14 jaar geleden ontving ik een paar anonieme giften van verschillende mensen zodat ik een piano kon kopen. Natuurlijk was ik enorm dankbaar en blij. Maar wat niemand – en de anonieme gevers dus ook niet – wist, was dat ik in de maanden daarvoor echt bad voor een piano. Gewoon omdat ik in die periode speelde in de kerk op een piano die wat ouder was, ik veel optredens had op verschillende plekken en iedere keer weer een piano moest lenen. En in de boekjes had ik de aankondiging geleden van de nieuwe Yamaha S90 en ik dacht, die wil ik hebben! Ik heb toen beloofd aan God en mijzelf dat ik deze piano zou gebruiken als instrument tot eer van God. Je begrijpt dat ik extra dankbaar was en het als een wonder zag dat ik dus die giften kreeg. Als een klein kind in een snoepwinkel ging ik naar Dijkmans in Amsterdam waar ik de Yamaha S90 kocht, een kleine mixer en een microfoon. Al die dingen worden nu trouwens ingezet bij re:connect.

In de jaren die daarop volgden nam ik mijn S90 bijna wekelijks mee naar de kerk. Ik heb hem zelfs een paar weken zo niet maanden laten staan in de kerk. Daarnaast speelde ik op verschillende Christelijke festivals met mijn S90. Die piano was echt jarenlang mijn vaste metgezel.

Drie jaar geleden kreeg hij een nieuwe bestemming: re:connect. Want we hadden geen budget voor een nieuwe piano en dus leende ik hem uit aan de kerk. In het begin sleepten we hem nog heen en weer, maar sinds de geboorte van Isa bleef hij in de opslag. Waar ik in het begin vooral als enige speelde speelden de laatste maanden vooral de pianisten van re:connect op mijn S90. En nu vertoonde hij al langzaam maar zeker steeds meer kuren, maar iedere keer konden we het wel weer fiksen. Tot afgelopen zondag, want toen was het dus echt voorbij.

Terugkijkend ben ik erg dankbaar voor alle mensen die toen in mij geloofden en in mij wilden investeren. De S90 heeft echt gediend als een instrument tot eer van God en het is tijd voor mij om afscheid van mijn eerste echte stage piano te nemen.

Hoe nu verder?

np2ha88-modelsre:connect is nu piano-loos. Gelukkig wil Dhandi zijn piano wel in bruikleen aan de kerk geven, maar dat is natuurlijk geen blijvende oplossing. Daarom zijn we een crowdfunding gestart om een nieuwe piano voor re:connect aan te schaffen. De keus is gevallen op een Nord Piano 2 HA88. Geen goedkoop instrument (ongeveer 2.000 euro), maar hij klinkt goed, speelt lekker en we geloven dat we hier dan weer heel veel jaren vooruit kunnen.

En misschien denk je nu: “Waarom zo’n dure piano?” Daar hebben wij ook over negedacht. Maar we willen investeren in kwaliteit en op dit moment behoort de Nord Piano wel tot de absolute top. Uiteraard kunnen we ook voor de Yamaha S90XS gaan, maar die is iets duurder en heeft features die we niet gebruiken bij re:connect.

Waarom schrijf ik dit nu? Omdat er misschien onder de lezers van dit stuk mensen zijn die graag bij re:connect komen en ons een goede piano gunnen. Op reconnect.cc/nieuwe-piano kan je lezen hoe jij financieel kan bijdragen aan deze nieuwe piano. Iedere gift, of het nu 5 euro is of 100, brengt ons weer een stap dichter bij het doel. Mede namens onze pianisten, hartelijk bedankt voor jullie support!

Mocht je je nu afvragen wat ik zelf ga doen nu ik ook piano-loos ben…. ik overweeg ook om een Nord aan te schaffen die ik weer kan gebruiken thuis en bij optredens. Sharon en ik zijn daar nu rustig voor aan het sparen. Gaat goed komen! 🙂

Comments are closed.