Misschien wist je het al en misschien nog niet. Maar samen met een groep vrienden hopen Sharon en ik op maandag 2 november te vertrekken naar Indonesië. We willen daar het weeshuis bezoeken dat re:connect, de kerk waar wij deel van zijn, ondersteunt en we gaan langs enkele Compassion projecten in Jakarta en Manado. We zullen muziekworkshops verzorgen voor de kinderen, maar er zal ook tijd zijn om gewoon te lachen met de kids. Met de kids van het weeshuis gaan we bijvoorbeeld naar een pretpark. Hoe vet is dat? Daarnaast mag ik ook in enkele kerken spreken.

Waarom geld uitgeven om naar Indonesië te gaan?

Ik kan me goed voorstellen dat je iets hebt als: “Waarom zoveel geld uitgeven om naar Indonesië te gaan?”. De hoofdreden is de uitspraak van een meisje uit het weeshuis. Of beter gezegd het antwoord dat zij kreeg. Zij vroeg namelijk of wij, Sharon en ik, ooit zouden komen. Het antwoord dat ze kreeg was: “Het is te ver weg. Laten we blij zijn dat ze ons ondersteunen.” Toen ik dat hoorde wist ik dat we iets moesten doen. Maar we wilden geen financiële druk op de kerk zetten, maar aan de andere kant had ik ook niet de middelen om alles zelf te betalen. Dus bedachten we een plan.

We maakten een CD (na een succesvolle crowdfunding) en de CD zou dienen als middel om optredens te genereren en daarnaast bracht de CD zelf ook wat geld op. En dat is best wel goed gelukt. De afgelopen maanden zijn we met een een deel van het muziekteam druk bezig geweest om geld in te zamelen voor onze trip naar Indonesië. Samen is er bijna 8.000 euro opgehaald (en ingelegd door leden van het team) en daarmee zijn de vliegtickets (Nederland – Indonesië) voor onze trip betaald. Maar we zijn er jammer genoeg nog niet. We hebben nog zo’n 1.800 euro nodig voor de binnenlandse vluchten en zo’n 2.700 euro voor de hotel overnachtingen. Met andere woorden, we hebben nog wel wat centjes nodig.

Tijdens de reis zullen we een reisblog bijhouden. Dagelijks zullen we updates schrijven met foto’s. En de nodige filmpjes zullen niet ontbreken. Daarvoor gaan Marina de Haan en Caressa Thera mee. Marina is tekstschrijver en Caressa is verantwoordelijk voor de vormgeving van re:connect. Naast Marina en Caressa zijn we met een deel van het muziekteam. Sharon en ik gaan mee, Liesbeth Kruijs en Inge van der Veen, beiden vocalisten, zijn er ook bij. Verder gaan mee Stef Matitawaer (toetsen), Daniël van der Molen (bas), Joel Slagtand (drums) en Jordy van Wijk (gitaar).

Wil jij ons helpen?

Dus in principe is dit een oproep aan al mijn facebook vrienden. Als jij ons wilt helpen om die kids in Indonesië een onvergetelijke tijd te geven met een stel maffe Nederlanders, dan kan je onze CD kopen (opbrengst wordt gebruikt voor de reis naar Indonesië) of door een gift over te maken. Als al mijn facebookvrienden 1,50 of meer zouden overmaken, dan zijn we er gewoon! Help jij ons mee?

Thanks!

Gilbert

 

Comments are closed.