We zijn er al een poos mee bezig, maar tot een uur geleden was het nog niet 100% rond. Maar nu wel! En daarom kan ik niet wachten om het nieuws met jullie te delen. Welk nieuws? Nou,  we zijn enorm dankbaar, blij en enthousiast dat we per 1 juli mogen verhuizen naar een grotere locatie, namelijk de Nieuwe Kerk op het Nieuwe Kerksplein in Haarlem! We vinden het erg jammer dat we wel (voor nu) afscheid moeten nemen van de Philharmonie Haarlem die sinds de start van re:connect een thuis is geweest voor ons. Begin dit jaar niet verwacht dat we zouden verhuizen, maar de huidige groei van het aantal bezoekers, de kosten van een grotere zaal in de Philharmonie en de druk die twee diensten gaf deed ons besluiten dat het niet wijs was om te blijven in de Philharmonie.

Dankbaar

We zijn enorm voor de eerste twee jaar in de Philharmonie. We willen in het bijzonder Anne-Marije Hogenboom (hoofd sales en evenementen) bedanken voor het meedromen, meedenken en haar onvoorwaardelijke support. Mede dankzij haar inzet konden we de Philharmonie twee jaar lang ons thuis noemen. We hebben heel fijn mogen samenwerken met haar en haar (oud-)collega’s Martha Titahena en Joce Otten. En niet te vergeten Simone van der Bijl met wie we ook goed contact hadden.

Het is eigenlijk onwerkelijk dat een kerk met 8 “leden” en weinig tot geen budget kon starten in de Philharmonie. Inmiddels telt de kerk veel meer dan 8 bezoekers en is de Van Beinumzaal die ruimte biedt aan 120 personen te klein geworden om nog verder te kunnen groeien. Ten opzichte van vorig jaar is het bezoekersaantal met zo’n 40% toegenomen en dat is iets waar we God enorm dankbaar voor zijn.

Inmiddels telt re:connect een team van ruim 60 vrijwilligers die actief zijn op verschillende plekken binnen re:connect. Zowel voor als achter de schermen. Stuk voor stuk helden die ervoor zorgen dat de groeiende groep bezoekers ‘s zondags naar de kerk kan gaan.

Nieuwe fase

We hadden nooit gedacht dat we zouden verhuizen naar een kerk, maar voor de komende drie maanden zal de Nieuwe Kerk ons nieuwe thuis zijn. Medio oktober zullen we weer verhuizen omdat de kerk dan weer in gebruik wordt genomen, dus de komende drie maanden zullen we zoeken naar een andere locatie. Maar we zijn PKN Haarlem Centrum dankbaar dat we gebruik mogen maken van dit mooie kerkgebouw en er hopen dat we in deze locatie verder kunnen groeien en bloeien als re:connect.

Terwijl ik dit zo schrijf moet ik denken aan een heel mooi lied dat ik vroeger als kind op de basisschool regelmatig zong:

Wat de toekomst brengen moge,
Mij geleidt des Heeren hand;
(Gezang 293, Liedboek der kerken)

En met die woorden wil ik ook eindigen. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik weet dat Hij de toekomst in Zijn handen heeft.

Vanaf zondag 5 juli ben jij meer dan welkom in de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerksplein in Haarlem!

re:connect in de Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerksplein
Haarlem

We starten om 11.15 en eindigen rond 12.30.
Na afloop is er koffie, thee en/of fris voor iedereen die nog even wil blijven hangen. 

1 Comment

  1. Djeranie

    Wat gaaf!!!!!! God is al in de toekomst dus helemaal geregeld!