Gisteren mochten we in een overvolle zaal samen met onze vrienden van Nehemia Heemstede Goede Vrijdag vieren. Drie woorden resoneerden door de zaal: HET IS VOLBRACHT! Deze drie woorden brengen ons hoop en leven. We gedachten dat de Zoon van God alles gaf, zodat wij weer bij God konden horen. En morgen is het Pasen! Dat vieren we dat Jezus de dood heeft overwonnen.

Als kerk willen wij dit uitbundig vieren! We gaan samen zingen o.l.v. Gendro en het team. De kids hebben een Paaspoppenkastproductie in elkaar gezet. Ik mag weer wat delen. Maar het allergaafst is misschien wel dat wij allemaal, iedereen die komt, iets mogen doen.

Toen God Zijn Alles gaf zodat wij vrij kunnen zijn, gaf Hij ons ook de keuze om te reageren. En morgen willen we dat samen doen. Een keer per jaar organiseren we een extra offer als kerk: ons dankoffer. Dit is een offer dat we willen brengen als reactie op Zijn offer voor ons. En natuurlijk kan ons offer nooit opwegen of in de buurt komen van Zijn offer, maar we willen symbolisch ons beste geven, iets extra’s geven, een extra offer maken uit een hart van dankbaarheid.

Tientallen dankoffer enveloppen zijn meegenomen naar huis. Velen hebben zich hierin ook biddend voorbereid om morgen de enveloppen zelf in de Giftbox te doen. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. Niet gedwongen, maar uit dankbaarheid. Het is mijn gebed dat iedereen zal geven vanuit dankbaarheid en dat God iedere gift (dat in de Bijbel ook vaak als zaad wordt gezien) zal zegenen en dat het vrucht zal voortbrengen die weer tot zegen zal zijn van velen!

Zo dankbaar dat we dit als kerk samen mogen doen. En voel je niet verplicht om hieraan mee te doen, maar vooral vrij om hieraan mee te doen (of niet). Nogmaals, niet gedwongen maar uit dankbaarheid. En het bedrag dat je geeft is totaal niet belangrijk. Of het nu 1 euro is of 1.000 euro, of iets daartussen. Het gaat  om het hart dat geeft.

Comments are closed.