Sinds 2007 mag ik ambassadeur zijn van Compassion Nederland. Dat is iets waar ik enorm trots op ben, maar aan de andere kant hoop ik dat ik het op een dag niet meer hoef te zijn. Niet omdat ik geen stem meer wil zijn voor kinderen die opgroeien in armoede, maar omdat ik hoop dat dat op een dag niet meer nodig zal zijn. Noem mij een dromer, een mafketel, geef het een naam, maar ik hoop dat er een dag komt dat onze wereld geen armoede meer kent. Voorlopig zijn we er jammer genoeg nog niet en zolang de meesten meer aan onszelf denken dan aan de ander is die dag nog best ver weg. Maar soms, heel soms dan durf ik dingen te ondernemen die mijn droom ondersteunen. Dan durf ik uit mijn comfortzone te stappen om iets te doen. En nu is zo’n moment.

Muziek maakt blij

Sharon geeft wel eens muziekworkshops. En ze heeft ook wel eens een workshop aan kids gegeven en als je dan ziet wat er gebeurt in een klas, dan kan je niet anders dan heel erg blij worden. Ik weet niet precies hoe het zit, maar muziek doet iets met kids. We zien het zelfs met onze kleine Isa. Anderhalf jaar oud is ze pas, maar wanneer ik de gitaar pak en begin te zingen met haar, dan gaat ze dansen en meedoen en zien we haar gewoon happy zijn. Mijn droom is om met een groep (semi-)professionele muzikanten naar Indonesië te reizen en daar muziek workshops te geven aan kids die opgroeien in bittere armoede. We hopen dan vreugde te brengen op plekken waar kids soms geen reden meer hebben om te lachen.

En naast de workshops willen we ook meerdere concerten voor de kids organiseren. Gewoon omdat we er dan al zijn. Samen met die kids zingen, dansen, swingen tot eer van God. Op deze manier willen we aan die kids zeggen dat ze niet vergeten zijn, dat hun stem wordt gehoord en dat wij om ze geven, van ze houden en voor ze bidden. En most importantly, dat de Hemelse Vader onvoorwaardelijk van ze houdt.

Help jij ons mee?

We hebben nu deze droom. En om geld in te zamelen hebben we zelfs een CD opgenomen waarvan een groot deel van de opbrengst (60%) opzij wordt gezet om deze reis te bekostigen. Maar je zal begrijpen dat een reis naar Indonesië met een volledige band een hoop geld kost. Helemaal als je nergens geld voor zal vragen. Denk aan tickets, hotel, apparatuur, zaalhuur, etc etc Dus alleen gaan we het niet redden, maar met jouw hulp kunnen we een stap dichterbij komen. Je kan op een paar manieren helpen. 1. Je kan de CD kopen. Gewoon in de winkel of online. Of 2. Je kan klikken op onderstaande button. Je gaat dan naar de website van re:connect waar je een toezegging kan doen. Als je minimaal 10 euro geeft krijg je een link waar je FREEDOM kan downloaden en als je minimaal 20 euro geeft dan krijg je ook nog eens het album thuis gestuurd.

Compassion Nederland helpt ons om de reis te plannen. Dankzij hun netwerk in Indonesië kunnen we het zo organiseren dat we niet meer uitgeven dan nodig is. En met hun hulp kunnen we deze reis en de financiën rondom de reis transparant houden. En voor hen die denken dat dit zo’n leuk luxe snoepreisje wordt, ik heb leuk nieuws voor je, het wordt zeker leuk en we gaan er zeker van genieten. Maar het is niet het type luxe snoepreisje waar jij dan misschien aan denkt. Want een reis als deze betekent vaak dat je ‘s ochtends vroeg de bus instapt om dan een paar uur te reizen om vervolgens aan de slag te gaan, je kapot te zweten en ‘s avonds laat weer te arriveren in je hotel om op te laden voor de volgende dag. Maar geloof me, het is het allemaal waard. Willie Alberti had gelijk toen hij zong: “De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft”.

In totaal is er zo’n 15.000 euro nodig voor deze trip en dat is een mega groot bedrag. Maar ik weet 100% zeker dat het mogelijk is als we dit samen doen. Ik kan het niet alleen, maar met jouw hulp kunnen we het wel. Deel deze post, mail het rond en help mee om die kids een herinnering te geven die ze nooit meer zullen vergeten.

Ik doe mee!

Voor de critici onder ons…

Je zou je kunnen afvragen of simpelweg geld sturen niet veel efficiënter is. En natuurlijk kan je jezelf ook afvragen waarom we eerst heel veel geld verzamelen om een album op te nemen om vervolgens heel veel geld te verzamelen om die reis te kunnen bekostigen. Die vragen zijn zeker legitiem. Maar weet je… er is een verschil tussen geld sturen en daar naartoe gaan. Geld helpt en verlicht tijdelijk, maar een ontmoeting, een herinnering, dat is iets blijvends. En als je ze met die ontmoeting iets kan meegeven van liefde, aandacht en boven alles, van God, dan is dat iets wat niet in geld is uit te drukken. De financiële hulp is er gelukkig al, maar dit is gewoon iets extra’s voor de kids.

En waarom een album opnemen om vervolgens te verkopen? Omdat we niet gewoon geld wilden vragen aan mensen, maar ook echt iets wilden geven van onze kant uit. Sharon en ik doen dit soort projecten zonder daar financieel beter van te worden. Sterker nog, het kost ons naast energie en tijd ook gewoon geld. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dit soort dingen doe je omdat je erachter staat en niet omdat je er rijk van wil worden.

Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik dat graag van je. Stuur me een berichtje of laat een comment achter. Thanks!

Comments are closed.