Afgelopen woensdag was het feest in de Philharmonie. Honderden mensen kwamen bij elkaar om te vieren dat Jezus, de Zoon van God, naar aarde was gekomen omdat Hij van ons houdt. We kwamen bij elkaar om stil te staan bij Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons en dat deden we dit jaar tijdens twee vieringen: een familiedienst en een Kerstnachtsamenzang.

De familiedienst

De familiedienst was een feest. De poppenkast was een succes. Ik wil vooral Francien even in het zonnetje zetten, niet alleen heb je met Sharon aan het script gewerkt, maar je hebt ook nog keihard gewerkt aan de poppen en het decor. Dank je wel hiervoor. En natuurlijk ook alle anderen die keihard hebben gewerkt aan de poppenkast. Te veel namen om op te noemen, maar ik ben jullie echt onwijs dankbaar.

En dan Ben Ketting. Wat ben jij creatief en grappig. De kids, de ouders en de opa’s en oma’s hebben van je genoten. Dank je wel voor jouw aandeel in deze mooie avond.

Ik heb wel gemerkt dat een familiedienst in deze setting zijn uitdagingen heeft. Het is voor mij de eerste keer geweest dat ik een super schattige en lieve assistente had tijdens de overdenking. Dat was leuk, maar even dacht ik eraan wat anderen hiervan zouden denken. Gelukkig kon ik die gedachte snel loslaten en genieten van het moment, want ik vond het super dat de kids zich zo thuisvoelden in de “kerk” dat ze gewoon zichzelf waren en lekker rond liepen. En dat is inderdaad hoe een re:connect familiedienst eruit hoort te zien: gezinnen met kids die lachen en genieten terwijl we stilstaan bij Gods liefde voor ons allemaal.

Kerstnachtsamenzang

We hadden ons voorgenomen om dit jaar meer samen te zingen. En dat lukte zeker. Wat was het een feest om met honderden in de zaal samen “Komt allen tezamen” te zingen. Vanaf de eerste noot was de spreekwoordelijke toon gezet. We waren hier bij elkaar om te vieren dat God van ons houdt. We deden dit samen, soms uitbundig met de hele band, dan weer door te luisteren naar de schitterende zang van VOW, Nigel Brown of Sharon en dan weer met alleen een piano en dan was het even alsof we allemaal rondom de vleugel stonden en samen zongen tot eer van God.

En of je nu wel of niet in God gelooft, tijdens deze avond vierden we dat God wel in ons gelooft. En of je nu wel of niet van Hem houdt, deze avond mochten we stilstaan bij Zijn onvoorwaardelijke liefde voor ons.

Compassion

We waren enorm dankbaar dat Compassion er dit jaar ook weer bij wilde zijn om ons de kans te geven om te delen, te geven en te investeren in anderen. Kerst is een feest van geven en ik ben er enorm trots op dat ook dit jaar weer nieuwe kids werden gesponsord door lieve en vrijgevige gezinnen.

Dankbaar

Al met al kijk ik met een glimlach terug op een mooie avond met zoveel lieve en enthousiaste mensen. Perfect was het niet, maar echt was het wel. Mocht je nog tips hebben, dan mag je ze sturen naar info@reconnect.cc. En natuurlijk hopen we je volgend jaar ook weer te verwelkomen. In welke vorm weten we nog niet, maar we zullen het zeker weer vieren.

Mede namens Sharon, Isa en de re:connect familie,

Vrolijk Kerstfeest en een heel mooi 2015!

Gilbert

Comments are closed.