HAARLEM – Wanneer je denkt aan het Patronaat in Haarlem dan denk je misschien niet zo snel aan een kerk. En toch zal op dinsdag 25 november het Patronaat haar deuren openen voor re:connect, een van de jongste kerken van Haarlem, voor de release van haar eerste album FREEDOM.

FREEDOM werd op 15 oktober opgenomen tijdens een live concert en is mede dankzij een succesvolle crowdfund via voordekunst.nl gerealiseerd. Het album bevat veertien liederen die in de kerk gezongen kunnen worden. Op het YouTube kanaal van re:connect (www.youtube.com/reconnectnl) zijn er al enkele nummers te horen van dit nieuwe album. 

Patronaat

Toen het team van re:connect op zoek was naar een geschikte locatie voor het release concert kwamen ze al snel uit bij het Patronaat. Gilbert is de voorganger van re:connect en een van de initiatiefnemers van het FREEDOM project. Gilbert: “Het Patronaat is Haarlems bekendste pop-podium. En we zijn dan ook erg enthousiast dat het Patronaat haar deuren opent voor ons en dat we dit feest bij hun mogen vieren! ” Met deze lokatie wil re:connect ook communiceren dat dit een feest is voor iedereen: kerkgaand of niet, je bent welkom dit feest met ons te vieren.

 

Het doel achter het album

Met dit album wil re:connect niet alleen nieuwe muziek introduceren. Vanuit de samenwerking met Compassion Nederland zal re:connect in Indonesië muziekworshops en concerten verzorgen voor kinderen die opgroeien in kansarme situaties. Gilbert: “In het verleden mochten we met een team al een keer naar El Salvador en we zagen daar met eigen ogen wat muziek doet met kinderen. Het geeft hun een manier om emoties te uiten en het is werkelijk waar een van de mooiste geschenken die je kan geven aan een kind.” Daarnaast zal het team ook een weeshuis bezoeken dat door re:connect wordt ondersteund. Kortom, met het album realiseren we een mooie droom, maar de echte droom is om met een deel van de opbrengst workshops en concerten mogelijk te maken voor kinderen die opgroeien in kansarme situaties.

 

Meer informatie

re:connect community church presenteert

RELEASE CONCERT ‘FREEDOM’
Dinsdag 25 november 2014
20.00 – 22.00 (deuren open om 19.30 uur)
Aansluitend een after party tot 23.30 uur.

Patronaat, Zijlsingel 2 in Haarlem
Tickets 7,50 euro (excl. Toeslag) via www.reconnect.cc/freedom.

Meer informatie over het release concert van FREEDOM staat op www.reconnect.cc/freedom.

Comments are closed.