Als kind vond ik het altijd geweldig als de meester met zijn gitaar de klas binnenkwam en samen met ons begon te zingen. Dan maakte het echt niet uit hoe je zong, het ging er puur om dat je zong. Maar als ik heel eerlijk ben, was ik dat gevoel in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt. Je kent dat misschien wel, dat de herinnering aan iets met de tijd een beetje vervaagt. De “feiten” weet je dan nog wel, maar de emotie is niet meer zo levendig.  Natuurlijk kwam er een glimlach op mijn gezicht als ik het er met iemand over had, omdat ik wel wist dat het leuk was, maar het gevoel was dus een beetje weg.

In 2007 kwam daar voor mij verandering in. Ik kreeg toen de kans om met Compassion te gaan samenwerken en daarbij hoorde dat ik naar Indonesië mocht als ambassadeur van Compassion. Niet voor een of andere vakantie, maar om samen met andere ambassadeurs de handen uit de mouwen te steken en muziek te maken met de kids in de verschillende projecten. En voor een moment mocht ik de meester zijn die binnenkwam met muziek! Voor een moment mocht een glimlach brengen op de gezichten van zoveel kids. En als klap op de vuurpijl mochten we met alle ambassadeurs een concert geven voor honderden kids. 

Wanneer weer?

Na deze te gekke ervaring mochten Sharon en ik nog een keer mee naar El Salvador. Het concept was te gek, want aangezien Compassion er niet in gelooft dat sponsorgelden bedoelt zijn voor ambassadeursreizen hadden ze ons gevraagd om twee liederen te doneren. Alle ambassadeurs deden dit natuurlijk en dit album werd dan weer “verkocht”. Mensen mochten een bedrag geven en kregen als bedankje dit album ter download aangeboden. Met de opbrengst van dit album konden we de reiskosten betalen en in El Salvador workshops geven en ook weer een te gek concert geven aan de kids.

En nu leven we in 2014 en het kriebelt weer. En natuurlijk kunnen we wachten tot Compassion weer met een te gek initiatief komt, maar waarom niet zelf de handen ineen slaan met de kerk, vrienden, familie en iedereen die maar mee wilt helpen? En daarom willen we dus FREEDOM opnemen. En misschien snap je nu de diepere betekenis van de titel nu ook.

Bevrijden van armoede in Jezus’ naam

Sharon en ik mochten met eigen ogen zien hoe Compassion kinderen over de hele wereld bevrijdt van armoede in Jezus’ naam. En daarnaast mogen we zien hoe Compassion mensen in het rijke westen bevrijdt van armoede in Jezus’ naam.  Dit klinkt misschien gek, maar hoeveel mensen zitten wel niet vast aan hun bezittingen en zijn daarom arm, terwijl ze zoveel hebben. Armoede heeft namelijk erg weinig te maken met bezittingen, maar veel meer met een mindset. Je kan alles hebben en toch arm zijn, maar aan de andere kant kan je ook weinig hebben en overvloed kennen.

Er groeien duizenden kids op met de mindset van armoede. En we hebben gezien dat muziek een van de middelen is die vreugde kan brengen op plekken waar armoede verdriet heeft gebracht. En daarom willen wij ook in 2015 de handen in een slaan met Compassion om kids te bevrijden van armoede in Jezus’ naam.

We hebben je nodig!

Natuurlijk kan je nu stoppen met lezen, want zoals je waarschijnlijk kan aanvoelen komt nu de oproep aan jou. Dit is namelijk jouw moment om in actie te komen. En hoe kan je in actie komen? Heel simpel, door onze crowdfunding actie te supporten. Want vanaf het begin hadden we het plan om de opbrengst van dit album te gebruiken om met de band naar Indonesië te reizen om daar workshops te geven aan de kids en een concert te doen voor de kids. En hoe meer we ophalen met de crowdfunding, des te eerder we uit de kosten zijn en op reis kunnen naar Indonesië.

Vanaf 10 euro kan je ons al supporten. Help ons met dit project en we beloven je dat honderden en misschien wel duizenden kinderen zullen ervaren dat mensen in Nederland het belangrijk genoeg vonden om een stel gekke dromers naar hun te sturen om hun te vertellen dat we ze niet vergeten zijn.

IK DOE MEE!

Link crowdfundinghttp://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2530-live-album-re-connect-freedom

Comments are closed.