De crowdfund voor Freedom loopt bijna ten einde en alles wijst erop dat we het niet gaan halen. We hadden in totaal 15.000 euro nodig om deze droom te verwezenlijken: een live worship album waar we de passie, de vreugde en het leven van uitbundige worship op wilden “vangen”. Een droom die – toen we het communiceerden – absurd klonk en nu, bijna twee maanden later, ook onmogelijk lijkt te zijn.

En toch ben ik blij dat we het hebben gedaan. Soms moet je een sprong in het diepe wagen, gewoon omdat de droom van waar je wilt komen groter is dan de realiteit waarin je zit. En als je niet beweegt in de richting van de droom weten anderen niet hoe serieus je bent. En soms moet je gewoon uit je comfort zone stappen, je nek uitsteken, om iets gedaan te krijgen.

Teamwork makes the dream work

Vandaag kwam ik bovenstaande quote tegen op het internet en sprak direct tot mijn verbeelding. Het is zo’n heerlijke Engelse oneliner die je er zo uit kan flappen, maar er zit zoveel waarheid in deze zin. Sommige dromen zijn nu eenmaal te groot voor een persoon, maar er kunnen geweldige dingen gebeuren als meer mensen in die droom stappen.

Hoe nu verder?

Wat doe je als de droom te groot lijkt te zijn? Met nog negen dagen te gaan en een gat van ruim 12.000 euro lijkt het nu niet meer mogelijk. Het was dan ook erg verleidelijk om het op te geven. En geloof me, ik heb het willen doen. Maar wat zouden we dan communiceren? Dat we bang zijn om te falen? Dat we de eer aan onszelf houden? Dat we realisten zijn? Nee, dat wil ik niet. We zijn dromers, we zijn pioniers en we geloven het onmogelijke, omdat dat de specialiteit van onze God is. Hij is de expert in het verwezenlijken van het onmogelijk. En of het nu wel of niet lukt, we gaan er gewoon voor. Met open vizier zullen we doorgaan tot het einde in de hoop dat er “iets” zal gebeuren waardoor de situatie opeens verandert.

Waarom deze droom?

Wat is het hart achter deze droom? Waarom willen we eigenlijk een album maken? Als ik heel eerlijk ben hebben we meerdere redenen:

  1. Twee jaar geleden hebben we beloofd aan een groep mensen dat we een album zouden hebben als we weer terug mochten komen. Nu zijn we weer uitgenodigd en willen we onze belofte inlossen.
  2. We wilden de passie en de vreugde van een Surrender dienst vangen op een schijfje. Zodat mensen dit mee kunnen nemen in de auto, thuis, in de trein, waar ze ook zijn. Om mensen een tool te geven om God te aanbidden, waar ze ook zijn.
  3. En de laatste en misschien wel belangrijkste reden: we willen met de winst van het album geld opzij zetten. Allereerst voor re:connect, zodat de gemeente financieel weer wat sterker wordt en ten tweede willen we een deel apart zetten om te sparen voor tickets.

Ik kan me voorstellen dat je denkt “ticket? waar hebben ze dat nu weer voor nodig?”. We willen met het muziekteam naar Indonesië reizen om daar muziek-workshops te geven in Compassion projecten. Dit wordt dus geen vakantie (mocht je dat denken), maar dit wordt gewoon 10 dagen hard werken, maar met zo’n mooi doel. Om jongeren te laten zien dat ze belangrijk zijn voor ons, zo belangrijk dat we naar Indonesië willen komen om hun te supporten en te onderwijzen.

Help je mee?

We hebben nog negen dagen om te knallen. Negen dagen om die 12.000 euro bij elkaar te halen. Negen dagen om genoeg mensen bij elkaar te krijgen die een album willen bestellen, een workshop willen hebben, een huiskamerconcert willen of gewoon ons willen supporten. Negen dagen lijkt zo weinig, maar ik geloof dat er van alles kan gebeuren in negen dagen.

Als je wilt helpen dan kan dat door naar voordekunst.nl te gaan en te zoeken op FREEDOM. Of je kan gewoon op de link klikken en dan ben je er meteen. Daar kan je aangeven voor hoeveel je ons wilt supporten. Je kan ons al supporten vanaf 10 euro.

Oja, mochten we het geld niet bij elkaar krijgen, dan krijg je je geld terug (FAQ – Voordekunst.nl). Dus ook daarvoor hoef je het niet te laten.

Wat als het niet lukt?

Natuurlijk heb ik hier veel over nagedacht. Wat als het niet lukt? Dan gaan we op zoek naar een andere manier om onze belofte aan die groep in te lossen, dan gaan we op zoek naar een andere manier om de Surrender vreugde vast te leggen op een schijfje, dan gaan we op zoek naar een andere manier om de reis naar Indonesië te maken.  Met andere woorden, het stopt niet, maar we weten dat we dan gewoon verder moeten kijken. Want de droom blijft, de passie is er nog steeds en we weten dat het zal lukken. Misschien niet in de vorm die we dachten of hoopten, maar we geven niet. En dat is een leerproces op zich, om te blijven zitten als het de eerste keer niet lijkt te lukken. Maar nogmaals, deze ronde is nog niet voorbij en we hebben nog negen dagen te gaan.

Mijn uitdaging aan jou

Naast mijn oproep om ons te supporten heb ik ook een uitdaging voor jou. Misschien zit jij in een situatie die uitzichtloos is. Misschien heb jij een droom die bijna ten einde is. Ik wil je dit meegeven:  Is ook maar iets voor de HEER onmogelijk? (Gen. 18:14 NBV). Kortom, geloof dat alles mogelijk is voor en met God. Maar weet wel dat dit ons niet ontslaat van onze verantwoordelijkheid om te handelen in het vertrouwen dat God alles kan doen. En daarom heet dit stukje ook samen sterker. Want ik geloof met heel mijn hart dat God ons heeft gegeven aan elkaar, om elkaars dromen te ondersteunen en samen het onmogelijke mogelijk te maken. En dat laatste stukje wat wij niet kunnen doen? Dat is het stukje wat we in vertrouwen mogen overgeven aan God.

Link crowdfund voordekunst.nl: http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2530-live-album-re-connect-freedom

Comments are closed.