Toen Sharon en ik nog verkering hadden reden we pastor Jeffrey Rachmat regelmatig rond wanneer hij weer in het land was voor spreekbeurten en seminars. We vonden het altijd gaaf om hem dan te brengen naar een seminar voor getrouwde stellen. Wij zaten daar dan “illegaal” als niet-getrouwd stel. Terwijl we daar dan zaten luisterden we en maakten we aantekening. Ik heb nooit begrepen waarom niet getrouwde stellen daar dan niet bij mochten zijn, juist omdat er zoveel goeds werd gedeeld waar je toch wel sooner-or-later mee te maken zou krijgen.

Nu zijn we alweer 4, 5 jaar getrouwd en nog steeds denk ik dankbaar terug aan die tijd dat we toen al mochten investeren in ons huwelijk, ook al waren we nog niet getrouwd. Misschien dat ik daarom wel met het team heb besloten om de aankomende re:connect conferentie voor iedereen open te stellen.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen

Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met investeren in je toekomst. En misschien denk je nu helemaal niet aan trouwen of heb je juist een geweldig goed huwelijk. Dat snap ik echt wel, maar wat is er op tegen om te investeren in je (toekomstige) huwelijk?

Je kan gewoonweg niet vroeg genoeg beginnen met investeren en gelukkig kan je ook niet te laat beginnen. Vandaag is altijd een goede dag om een keuze te maken om te beginnen. En ik hoop dat je dat dus ook zal doen. Jouw “future-self” zal je dankbaar zijn.

Hoe kan je investeren in je huwelijk? Stap 1 zou zijn dat je eerlijk moet zijn tegen je partner. En bespreek het met elkaar om te investeren. En ga dan samen op zoek. Op zoek naar goede boeken, luister studies en zeker niet onbelangrijk: bezoek een seminar of iets dergelijks. Waarom dat laatste? Omdat human-interaction zo waardevol is. En je kan zo samen iets beleven en weer een nieuwe herinnering maken.

Het perfecte huwelijk bestaat niet

Let’s face it, het perfecte huwelijk bestaat niet. Maar een huwelijk heeft wel perfecte momenten en als je die momenten verzamelt en koestert, dan zou je huwelijk nog best wel mooi kunnen zijn. Vergeet niet om van tijd tot tijd te bedenken waarom je voor je partner hebt gekozen.

En terwijl ik dit schrijf weet ik dat sommige lezers echt uit een ramp huwelijk zijn gevlucht. Gevlucht omdat ze geestelijk of fysiek werden mishandeld, gevlucht omdat hun partner hun eigenwaarde heeft geruïneerd, gevlucht omdat ze gewoon niet anders konden. Ik hoop echt dat je je niet veroordeeld voelt door mijn blog, want dat is echt niet de intentie. Ik schrijf nu puur voor mensen die vrolijk aan het daten zijn, gelukkig getrouwd zijn of stellen die door een storm gaan, maar waar beide partijen willen vechten voor de relatie.

Conference met Philip en Holly Wagner

Dit najaar (31 oktober en 1 november) organiseren we met re:connect een conferentie met als thema: RELATIONS. Zaterdag 1 november zullen we tijdens meerdere sessie horen over dating en huwelijk. De twee hoofdsprekers zijn Philip en Holly Wagner. Ik mag ook 1 sessie iets delen. Ik beloof je dat dit zo’n event is waar je achteraf enorm blij zal zijn dat je bent geweest. Ik beloof je dat dit zo’n dag van eye-openers zal zijn waar begrip voor elkaar zal toenemen en je handvatten krijgt toegereikt om beter te communiceren.

Dus als je dit leest en je wilt investeren in je (toekomstig) huwelijk. Doe jezelf dan echt een plezier en registreer je vandaag nog voor Conference met Philip en Holly Wagner. Wil je meer weten over Conference (programma en locatie) dan kan je kijken op www.reconnectconference.nl.

Comments are closed.