Afgelopen zondag (29 juni) was onze eerste doopdienst. Zeven mensen die zich lieten dopen en wat was het een feest! Met een kleine 200 mensen was dit de drukste zondag ever (als je Pasen niet meerekent).

Terugkijkend kan ik niet anders zeggen dan dat ik mega dankbaar ben voor hetgeen er gebeurt bij re:connect. Nu we bijna anderhalf jaar verder zijn sinds de start merk ik steeds meer dat het genade van God is dat we zo mogen groeien en bloeien als kerk. En ik geloof dat we net begonnen zijn, niet omdat wij zo geweldig zijn, maar omdat Hij geweldige dingen wilt doen.

Christus centraal

Een goede vriend van mij wijst mij er bijna wekelijks op dat Christus centraal moet staan. En ook al klinkt dat enorm voor de hand liggend voor een kerk, ik ben dankbaar dat die vriend mij daar constant op wijst. Want het is verleidelijk om je te laten leiden door structuur, plannen en strategie. Maar uiteindelijk wordt de kerk vergeleken met een lichaam en een lichaam beweegt en werkt alleen als het verbonden is met het hoofd. Sterker nog, het hoofd is deel van het lichaam en bepaalt de richting van het lichaam.

Probeer Hem te vinden in storm

Wanneer we Christus centraal houden, het Evangelie in het vizier hebben, dan kunnen we niet anders dan bewegen in de richting die Hij wilt dat we bewegen en dat is per definitie de beste beweging. Om eerlijk te zijn hebben we zaken als groei daarom ook los gelaten. Onze focus is nu Christus zien en volgen. En soms is dat moeilijk. Denk aan Petrus die in de storm liep op water terwijl hij keek naar Jezus. Denk aan het moment dat hij de wind voelde en begon te zinken. Zie je het verschil? Hij zag Jezus, maar voelde de wind. Laat ons gevoel niet zwaarder wegen dan onze visie. Hou Jezus centraal en probeer Hem ook te vinden in de storm en je zal het onmogelijke kunnen doen.

Dit gezegd hebbende wil ik eindigen met een foto die heel mooi de vrijheid en vreugde van de laatste doopdienst laat zien.  Enjoy!

Joost de Zwart

 

Comments are closed.