20140216-1st-anniversary-instagramVorig jaar schreef ik rond deze tijd een blogje over mijn droomkerk. Nu, een jaar later, mag ik deel zijn van die droomkerk. Samen met een te gekke groep mensen mogen we samen kerk zijn. Zijn we beter dan andere kerken? Zeker niet, maar we zijn wel een kerk waar wij ons thuis voelen. Een kerk voor mensen die fouten maken en dat durven toe te geven. Een kerk voor mensen die vragen hebben en ze durven te stellen. We zijn zelfs een kerk waar mensen durven te twijfelen. Misschien kan je zeggen dat we een kerk zijn met wel erg veel menselijke trekjes.  Maar in dit alles zijn we ook een kerk die geloven in een bovennatuurlijke God die echt wel weet hoe hij met twijfelkonten als ons moet omgaan.

Jarig

Het leuke is dat deze droomkerk nu bijna een jaar geleden is gestart. En als ik terugkijk dan denk ik niet dat we nu enorme geloofshelden zijn geworden, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen dat je met een klein beetje geloof erg veel kan bereiken. We hebben geleerd dat je soms gewoon geen groot geloof hebt, maar wanneer je jouw droom met dat klein beetje geloof durft te geven aan die grote God die de Bron is van Geloof, Hoop én Liefde, dan zouden er zomaar onmogelijke dingen kunnen gebeuren. En een van die dingen is dat we een enorme groei mochten doormaken als kerk. Niet alleen in aantal, maar vooral in connectie met God en elkaar. In vertrouwen en in vriendschap. In eerlijkheid en kwetsbaarheid. En het mooiste is dat die groei blijft doorzetten. En dat is natuurlijk een feestje waard en dat feestje is dan op zondag 16 februari , want dan mogen we vieren dat we alweer één jaar bestaan!

Surrender

We zullen onze eerste Surrender dienst van 2014 hebben. En mocht je het niet weten, de Surrender diensten zijn te gek! Tijdens deze diensten is de band erbij en zullen we voornamelijk met elkaar zingen. We vieren dat Gods liefde ons heeft omsingeld en dat wij ons dan als het ware overgeven aan Hem. Dus hou je van praise en worship? Dan moet je er gewoon bij zijn. En ook als je helemaal geen idee hebt waar ik nu over schrijf (want dat zijn me nog eens termen), maar gewoon heel veel over God hebt gehoord en eigenlijk wilt weten wat ons drijft om er zo voor te gaan? Als je gewoon nieuwsgierig bent waarom er überhaupt nog mensen in God geloven en op zondag naar de kerk willen gaan? Dan is deze dienst voor jou! Trust me, you will be blown away (of niet). Maar see for yourself zou ik zeggen.

Kom jij ook?

Dus, ben je zondag op 16 februari vrij? Kom dan gezellig langs om 11.15 in de Philharmonie. We komen samen in de Van Beinumzaal en waarschijnlijk zal het gezellig vol worden en dat gaat vast allemaal goed komen. We zijn op – bijna – alles voorbereid. Wat vast staat is dat we een feestje gaan bouwen. Niet omdat wij zo’n leuke kerk zijn, maar omdat we mogen horen bij een super leuke, te gekke, gave en liefdevolle God. Dat we Hem “papa” mogen noemen en tegelijkertijd ook “redder”. Dat willen we vieren met jou. Kom jij ook?

Mocht je ook een Facebooker zijn, help ons dan om dit feestje nog bekender te maken en mocht je willen komen, laat het ons dan vooral weten. Thanks!

Comments are closed.