In 2013 werden Sharon en ik gevraagd of we ons in 2014 wilden inzetten voor de Marriage Week (MW). Eerlijk gezegd hadden we er nog nooit van gehoord, maar al pratend met het bestuur van MW werden we steeds enthousiaster. Het idee is om in de week voor Valentijsdag (7 tot 14 februari) extra aandacht te besteden aan je huwelijk met de hoop dat het een extra stimulans mag zijn om daar een gewoonte van te maken.

Daten met je ex

Het klinkt misschien gek he? En ook erg fout. Maar hoeveel stelletjes daten niet wanneer ze nog niet getrouwd zijn? Ik gok zo dat dat 99,99% van alle stelletjes zijn. Avondje bios, hapje eten, gezellig een drankje doen, dat soort dingen. En bij hoeveel stelletjes eindigt dat nadat je “JA” hebt gezegd tegen elkaar? Jammer genoeg is dat percentage ook vrij hoog, waarschijnlijk geen 99,99% maar misschien wel 75%. Het moment dat je “JA” zegt gebeurt er iets… dan verandert de ander opeens van je vriend of vriendin naar je man of vrouw en daarmee dus automatisch je ex-vriend of ex-vriendin. En wie date er nu met zijn of haar ex? Dat is toch heel fout?

Maar wat nou als ik zeg dat daten met je ex, mits je ex ook je man of vrouw is, helemaal niet zo verkeerd is? Wat nu als ik zeg dat we daar gewoon een gewoonte van moeten maken? Ik moet bekennen dat Sharon en ik sinds de komst van Isa ook bar weinig hebben gedate, maar we gaan het weer oppakken. We hebben een weekendje weg geboekt en Isa blijft dan lekker bij opa en oma. Dat is dus 100% win-win, want wij kunnen lekker een weekendje weg en opa en oma kunnen oppassen op hun kleindochter.

Waarom Marriage Week?

En dat is dus precies de reden waarom we Marriage Week een warm hart toedragen. We hopen dat meer echtparen gaan daten met elkaar. Gewoon een avondje weg. Even niet op de bank, maar stappen uit die sleur en iets leuks doen. Gewoon omdat het kan. En wij denken dat de Marriage Week een leuke reminder kan zijn voor echtparen om er weer uit te gaan en daarom geloven wij er ook in.

Sharon en ik vinden het daarom ook een eer dat we dit jaar “Paar van het jaar” mogen zijn. We weten dat we zeker geen perfect paar zijn, we leren nog dagelijks van elkaar en we weten dat we eigenlijk net komen kijken in huwelijksland, maar we vinden de reis geweldig!

Concert op 7 februari 2014

Met dit alles in het achterhoofd vinden wij het super leuk dat we op vrijdag 7 februari een concert mogen geven in de Lichtboog in Houten. Het wordt een intiem concert voor echtparen. We gaan lachen, we gaan praten, we gaan muziek maken, we gaan liedjes zingen en ja… de bezoekers zullen dus ook zingen… naar elkaar. Het wordt mooi, intiem, puur en echt. Dus mocht je willen beginnen met daten met je ex, neem je man of vrouw dan gezellig mee naar Houten op vrijdag 7 februari. De avond is gratis maar je moet je wel even aanmelden per mail.

Alle info op een rij:

Vrijdag 7 februari 2014
Aanvang: 20.00 uur
Einde: 21:30 (ongeveer)

Adres:
De Lichtboog
Kruisboog 22
3994 AE Houten

Opgeven via  marriageweeknederland@gmail.com

Comments are closed.