gilbertLang getwijfeld of ik dit blogje zou schrijven, maar ik probeer als voorganger van re:connect ook zo transparant mogelijk te zijn en daarom ook dit blogje. We, of beter gezegd, ik heb jullie hulp nodig met iets. Ik zit namelijk een beetje met de conferentie en het aantal aanmeldingen. Ik ga het gewoon eerlijk zeggen zoals het is en ik hoop dat jij mij dan wilt helpen. Deal?

Begin bij het begin

Vorig jaar organiseerden we een avond met ps. Holly Wagner in de Kleine Zaal van de Philharmonie en de zaal zat nagenoeg vol. We waren enthousiast en dankbaar en wisten dat we dit weer moesten doen. Begin 2013 werden de plannen gemaakt om dit jaar ps. Sy Rogers uit te nodigen. We wisten dat we weer op het hetzelfde aantal bezoekers mochten mikken dus wilden we dezelfde zaal huren. En daar begon de uitdaging…

De Kleine Zaal was jammer genoeg al geboekt en daarom konden we daar niet in terecht. We moesten op zoek naar een andere locatie, maar tijdens die zoektocht deden onze vrienden van de Philharmonie ons een onverwacht aanbod. We mochten de Stadsschouwburg wel huren voor een bedrag waar we praktisch geen nee tegen konden zeggen.

En dan nu het probleem…

Hadden we de Kleine Zaal dan waren we mooi op schema met de aanmeldingen, maar wat doe je als je een zaal hebt die veel groter is dan de zaal die je aanvankelijk wilde huren? Allereerst iedereen uitnodigen die je kent, alle kerken uit Haarlem aanschrijven en mensen als een malle stalken. Ik denk dat mensen op een gegeven moment gewoon mijn updates negeerden omdat ik zoveel riep over de conferentie. Maar ja… wat moet je anders?

Best stom, maar nu… drie dagen voor de start bedenk ik me opeens dat ik gewoon om hulp moest vragen. Hulp vragen aan u, jou, jullie. Want jullie hebben jullie eigen netwerk van vrienden, kennissen en bekenden en wie weet ken je iemand die zo’n conferentie/congres/weekend (geef het beestje een naam) net nodig heeft.

De conferentie: God en popcultuur

Het thema van het evenement is God en popcultuur. Het lijkt soms alsof de kerk en haar cultuur mijlenver weg is van de hedendaagse popcultuur en dat is op zich logisch aangezien er best wel wat verschillen zijn, maar hoe gaan we om met de boodschap die popcultuur ten aanzien van identiteit, relaties en seksualiteit “predikt”? En hoe kunnen we de jeugd in de kerk helpen om niet als een totale kluizenaar te leven omdat hij of zij wilt leven voor God? Welke handvatten kunnen we hun geven en hoe denkt de Bijbel nu eigenlijk over die dingen? Nou, dat zullen we samen behandelen. En daarvoor hebben we Sy Rogers uit Nieuw Zeeland uitgenodigd (met een hoop andere kerken).

Ook veel muziek

re:connect zou re:connect niet zijn als we niet heel veel gaan zingen. Samen, met elkaar, om God te aanbidden, om Hem te ontmoeten in aanbidding. We hebben een te gekke band en de beste zangeres (dat vind ik dan). Mijn vrouw, Sharon Kips, zal ook meezingen. We hebben gast vocalisten (Rebecca Steenbergen en William Wixley) en onze eigen re:connect vocalisten zijn er ook. De avonddiensten eindigen we met een Surrender moment, dus overgave aan God door muziek.

Dus…

Wil je mij helpen door anderen te vertellen over deze conferentie? Ik hoor nog te vaak dat mensen het niet wisten. Het zou zo jammer zijn als mensen hier bij wilden zijn, maar er niet vanaf wisten. En ik snap nog steeds niet waarom we een veel grotere zaal hebben dan we – menselijkerwijs – zouden kunnen vullen, maar ergens hoop en geloof ik dat God iets van plan is. Maar ik weet ook dat God niet zo van de solisten is, maar als we dit samen kunnen oppakken als een team, dan zou zo maar het onmogelijke kunnen gebeuren. En mocht je je nog niet hebben aangemeld en wel willen komen? Dan kan je je registreren via www.reconnectconference.nl.

Thanks!

Gilbert

20131018-syrogers

website: www.reconnectconference.nl

1 Comment

 1. Ruby-Ann Holleman-Small

  Dag Gilbert, ik ken je niet zo goed maar ik ken je wel.
  Anyway, heb je mensen nodig of een andere zaal?
  Ik ga nog kijken naar de info van jullie conferentie,

  Bless you

  Ruby-Ann Holleman (tante van Ann Gracia en Josuah)