PasenOngeveer een maand geleden werd het idee geboren om met Pasen iets te doen wat – naar mijn weten – nog niet eerder is gedaan in Haarlem: Pasen vieren in de Stadsschouwburg. Hoe bizar is het om als beginnend kerkje met zo’n 35 bezoekers een zaal te huren waar we bijna 20 keer in passen? Heel bizar als je het mij vraagt en misschien zelfs onverantwoordelijk. Maar aan de andere kant wonen er meer dan 150.000 mensen in Haarlem en gaan er op een mooie zondag maar 3.000 Haarlemmers naar de kerk (volgens de statistieken). Dat betekent dat er nog genoeg vrienden, familieleden, kennissen, collega’s en buren zijn die op zondag thuis zitten. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar hoe leuk zou het zijn om hun deelgenoot te maken (al is het maar voor één keer) van wat ons drijft om op zondag niet uit te slapen, maar naar de kerk te gaan!

Dit jaar viert re:connect voor het eerst het Paasfeest en we doen dit dan maar meteen groots: in de Stadsschouwburg. Gewoon omdat er nog genoeg mensen in Haarlem zijn die niet naar een kerk gaan. En al zijn wij een kleine club, we hebben allemaal vrienden, bekenden, familieleden die niet naar de kerk gaan. En het zou zo leuk zijn als ze een keertje meekomen. En het grappige is dat de meesten geen nee zeggen als je ze gewoon uitnodigt. Dus laten wij dit jaar Pasen gebruiken als middel om mensen uit te nodigen voor de kerk, gewoon omdat het kan en omdat je graag met mensen die jij leuk vindt wilt vieren wat zo belangrijk is voor jou: De opstanding van Jezus!

Deze zondag gaan we zingen, bidden en nadenken over de opstanding: wat houdt dit in en wat hebben wij eraan? Op dit moment weet ik niet hoeveel mensen er zullen komen, maar stiekem hoop ik dat alle verwachtingen worden overtroffen en dat velen geraakt mogen worden door de opstanding van Jezus en Zijn liefde voor hun!

Waar je dit weekend ook bent, ik hoop dat jij Pasen zal vieren en dat je Gods liefde voor jou mag ervaren. En als je nog niet ergens “kerkt” en in de gelegenheid bent om naar ons te komen, dan ben je van harte welkom in Stadsschouwburg Haarlem (Wilsonsplein 23). De toegang is vrij, dus kom en nodig anderen uit om mee te komen.

Klik hier om op Facebook door te geven dat jij erbij bent! (hoeft niet, maar vinden we stiekem wel erg leuk om te weten)

1 Comment

  1. Francien

    Wij zijn erbij! En nemen zoiezo 3 vrienden mee….tot zondag!