Een paar jaar geleden las ik een artikel in een blad over een nieuwe kerk in Barneveld. Ik las over de spectaculaire groei en was direct enthousiast, want alhoewel je ook altijd weer critici zal horen, geloof ik dat het goed nieuws is als een kerk groeit. Nu een paar jaar later zijn Sharon en ik al best vaak bij de Doorbrekers te gast geweest en zijn Peter en Ilona Paauwe hele dierbare vrienden van ons geworden.

Vanochtend las ik iets wat me wel bedroefd maakte. Ik las hoe andere gelovigen de aanval openden op deze gemeente. Ik snap dat eerlijk gezegd niet. Het doet me sterk denken aan de kritiek die Lakewood Church (VS) over zich heen krijgt. Voor mij is het heel simpel. De keren dat we bij de Doorbrekers zijn geweest werd het goede nieuws verkondigd, welk goede nieuws? Dat God van mensen houdt en hun leven wilt geven. Ik geloof ook dat dat onze opdracht is.

En het is natuurlijk veel makkelijker om vanaf de zijlijn kritiek te uiten, maar als we dat nu eens niet zouden doen en als iedereen binnen zijn eigen gebied zijn best doet om mensen te vertellen over een God die van hun houdt, dan zou het klimaat in kerkelijk Nederland toch een stuk mooier zijn?

Wij zijn erg blij dat Nederland kerken heeft als de Doorbrekers en iedere keer weer kijken we ernaar uit om bij hun te zijn. We voelen ons daar thuis. Het is daar feest, niet zozeer vanwege de presentatie, de lichten, de band en alles er omheen, nee… dat zijn slechts de uitingen van het feest, het is daar feest omdat ze Gods liefde hebben gevonden en dat mag ook gevierd worden.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een kerk en ergens in het midden van het land wonen (omgeving Barneveld / Amersfoort) dan wil ik je de Doorbrekers van harte aanbevelen en wie weet zien we elkaar daar nog eens!

Wil je meer weten over de Doorbrekers? Kijk dan even op www.doorbrekers.nl.

 

Comments are closed.