Volgens schattingen zijn er vandaag de dag bijna 30 miljoen mensen gevangen in “moderne slavernij”, denk hierbij aan gedwongen arbeid of mensen die worden verhandeld in de seksindustrie. Dat is dus bijna twee maal de bevolking van Nederland. De meeste moderne slaven zijn kinderen (!) . De gemiddelde leeftijd van een slaaf schijnt rond de 12 14 jaar te zijn. Ze schatten dat er ongeveer 1.000.000 kinderen verhandeld worden in de seks-industrie. De gemiddelde leeftijd dat een tiener in de Amerikaanse seks-industrie start ligt tussen de 12 en de 14 jaar…

Deze cijfers zijn confronterend en best wel ver-van-mijn-bed, maar als je bedenkt dat er volgens schattingen in Nederland 30.000 slachtoffer zijn van gedwongen arbeid, waarvan 21.000 buiten de seks-industrie en 9.000 binnen de seks-industrie (Bron: publicatie verborgen slavernij in Nederland). Als je dan ook bedenkt dat loverboys een serieus probleem vormen in Nederland dan komt dit probleem steeds dichterbij.

Het was voor mij een ver-van-mijn-bed-show totdat ik dus deze cijfers las en moest denken aan ons kleine meisje. Ik moet er niet aan denken dat zij ten prooi valt aan een uitbuiter. Ik zou eerlijk gezegd dan ook niet voor mezelf willen instaan, maar dat is een heel ander verhaal.

Als slavernij niet verkeerd is dan is er niets verkeerd  – Abraham Lincoln

Hoe je het went of keert, mensenhandel en moderne slavernij mogen niet bestaan. Dat hoort gewoon niet. Jammer genoeg kan ik hier in mijn eentje maar heel weinig, maar samen met anderen kunnen we wel een statement maken. The A21 Campaign vecht hier tegen door slachtoffers te bevrijden, overtreders voor het gerecht te slepen en nieuwe wetsvoorstellen in te dienen die dit probleem aan pakken.

Ik ben slaaf voor een dag

Sharon en ik lazen over het initiatief “Slaaf voor een dag” en bedachten direct dat wij hieraan mee moeten. Je kan op ons bieden. We verzorgen dan een hele avonddienst bij jou in de kerk of je jeugdgroep, of je kan ons vragen voor een huiskamerconcert. En als je je afvraagt waarom we mee doen? Dan is het antwoord heel simpel: dit het minste is wat wij kunnen doen. Want met deze actie vragen wij aandacht voor dit probleem en dragen we ook nog een steentje bij om deel van de oplossing te worden.

Wanneer je de rapporten leest dan kan je niet anders concluderen dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar laten we die reis samen beginnen en ons stap voor stap inzetten om dit onrecht te stoppen.

Hoe kan jij helpen? Dat kan op heel veel manieren, een hele eenvoudige is om te bieden op een van de “slaven” die meedoen aan “slaaf voor een dag”. Dankzij jouw bod kan The A21 Campaign verder gaan met haar missie om dit onrecht te stoppen.

BRENG JE BOD UIT!

Comments are closed.