Gisteren mocht ik met een mooie groep mensen de straat op om te zingen. Na een repetitie middag gingen we de stad in. We startten op Amsterdam CS om vervolgens naar de Wallen te gaan. En wat daar gebeurde was gewoon bijzonder, het is moeilijkin woorden te beschrijven wat er gebeurt als je gewoon Gods liefde uitdeelt.

De groep bestond uit hele gave mensen en ik vond het echt een voorrecht om er tussen te mogen staan. Mensen die daar belangeloos stonden. Een persoon kwam gewoon helemaal uit Coevorden (!) om te dienen in Amsterdam. Geen reiskosten vergoeding, geen onkosten vergoeding, sterker nog… je mocht zelf betalen voor je avondeten en op de een of andere manier vond niemand dat een probleem, want we hadden een gezamenlijke missie: de Liefde van Jezus uitzingen over de Wallen. En dat deden we dus ook.

It seems as if something sucked the evil out of this place

We mochten zingen voor een groep vrouwen die normaliter achter de ramen staan. We mochten hun vertellen door middel van muziek dat God onvoorwaardelijk van hun houdt. Daarna mochten we de straat op om te zingen voor de mensen die daar om verschillende redenen waren. En de mensen bleven staan, soms tientallen maar op een bepaalde hoek stonden er gerust een paar honderd. En meer nog dan dat, mensen werden geraakt door Liefde, door Liefde die niet veroordeelt, maar Liefde die met open armen staat en mensen verwelkomt. Een van de voorbijgangers die zei: “It seems as if something sucked the evil out of this place“.

En ja… de Amsterdamse Wallen bieden misschien niet de ideale backdrop voor het Goede Nieuws van Jezus of misschien juist wel… Werd Jezus niet geboren in de minst ideale omgeving? Werd Hij niet geboren op een plek die alles behalve schoon is? Werd Hij niet geboren op een plek waar je moest oppassen waar je liep, omdat je anders gewoon letterlijk in de poep stond? Als die plek 2.000 jaar geleden de plek was die God koos om het Goede Nieuws te brengen, zou dan vandaag de dag zo’n plek als de Wallen niet de ideale plek zijn voor Goed Nieuws?

Er is geen plaats die te vies of te donker is of Jezus weet daar wel raad mee. En precies dat mochten we gisteren meemaken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm bevoorrecht ben dat ik bevriend mag zijn met mensen als Miranda Tollenaar. Mensen met gekke plannen, mensen die denken dat het een goed idee is om op de Wallen te staan zingen met een koor. Want dankzij deze mensen heb ik weer iets mogen zien van Gods liefde voor de wereld, voor de mens. Ik ben een dankbaar en gezegend mens.

Vrolijk Kerstfeest!

 

 

Note: De gebruikte foto is een stockfoto die ik heb gekocht om te gebruiken voor dit blog. Natuurlijk had ik zelf een foto kunnen maken, maar dat wilden we als team gewoon niet doen. Want we waren daar niet als toeristen, maar we waren daar met een missie. 

2 Comments

  1. Echt super dat jullie dit hebben gedaan, Jezus begaf zich juist onder de hoeren en tollenaars omdat hun hart nog niet bevooroordeeld was en dus stonden ze open voor Hem en zijn liefde.

  2. Dat is serieus heel stoer! Reaspect voor jou en de rest van het koor! Dit soort uitingen van liefde uit naam van Jezus kan nooit genoeg gebracht worden!!