Mijn laatste grote droom was een kerk starten die mensen (re)connect met God en met elkaar. Dit resulteerde in februari 2013 in de start van re:connect. Maar het leuke van zo’n droom is dat de droom blijft groeien, want nu zijn we druk bezig met een crowdfunding om niet alleen in Haarlem iets te doen, maar ook in Indonesië actief te worden d.m.v. muziek.

Waar de droom heel klein begon in het hart van een persoon, wordt de droom nu gedeeld en gedragen door een groeiende community. Steeds meer mensen die zich aansluiten bij die droom. Om mensen uit hun isolement te halen, op geestelijk vlak, maar ook sociaal-maatschappelijk. Mensen verbinden, dat is wat Jezus ook deed toen Hij hier rondliep op aarde en dat willen wij ook doen.

En wat is dan jouw droom?

Misschien weet je niet wat jouw droom is. In dat geval zou je jezelf moeten afvragen waar jij je druk om kan maken. Wat moet er volgens jou veranderen. En dat waar je nu aan denkt, bedenk dan wat jij daaraan kan veranderen…

Durf net als die kleine jongen van de foto over de rand te kijken en zie wat er mogelijk is. Laat je niet beperken door wat je ziet, maar durf over de rand te kijken. De wereld is vol mogelijkheden en beter nog, God is in staat om oneindig veel meer te doen dan jij kan bidden of beseffen. Als wij eens zouden geloven in een God die alles kan, zouden we dan ook kunnen geloven dat Hij ons kan gebruiken voor onze onmogelijke missie?

Ik wil je uitdagen om weer te dromen. Droom groot, droom alsof alles mogelijk is, droom alsof je de hele wereld kan bereiken met liefde, droom alsof je een klein kind bent die gelooft in een Almachtige Vader, droom! Want dat doen we te weinig. Nederland heeft gewoon meer dromers nodig, meer mensen die durven te dromen.

Doen!

En wanneer je je droom hebt gedroomd, dan mag je wakker worden, alle moed bij elkaar schrapen die nodig is om te beginnen en dan… DOEN! Want een droom blijft een droom totdat je iets ermee doet. En zeg ik nu dat alle dromen uitkomen? Nee, zeker niet… wees bereid om klappen te vangen, om dromen in duigen te zien vallen, om teleurgesteld te raken. Maar let’s face it… heb jij nooit als kind gedroomd dat je kon vliegenals Peter Pan? En toen je sprong en weer op de grond terecht kwam, viel je wereld toen ineen? Nee… je sprong gewoon nog een paar keer en later merkte je dat je niet kan vliegen als Peter Pan, maar wel in een vliegtuig.

Kortom, het is okee als je droom niet uitkomt in de vorm die jij verwacht. Maar als je niets droomt, komt er ook niets uit. Dus droom, wordt wakker, durf en doe! En als laatste, doe het niet alleen, maar betrek God in jouw droom en laat jouw droom gaan om Hem en Zijn droom. En ik garandeer je dat je mooie dingen gaat zien!

1 Comment

  1. Ik droom van een generatie jongvolwassenen die weten wie ze zijn als kind van God in Haarlem en van geestelijke leiders aan wie ze kunnen aflezen wat het betekent om een discipel van Jezus te zijn!