re:connect

In februari 2013 startten Gilbert en Sharon samen met een groep vrienden een nieuwe kerk in het centrum van Haarlem. Deze kerk heet re:connect.

Wie is re:connect?

Wie zijn wij? Het korte antwoord is: Wij zijn re:connect, een kerk in Haarlem. Maar grote kans dat je dat al wist, dus nu het volledige antwoord. Want over de wie-zijn-wij vraag  hebben we natuurlijk goed nagedacht. Want je identiteit bepaalt voor een groot deel wat voor soort community je wordt. Want laten we eerlijk zijn, iedere kerk is belangrijk. Iedere kerk speelt haar rol binnen de stad waarin zij is.  En als je weet wie je wilt zijn, dan weet je ook of je iets kan bijdragen aan het spectrum van mooie kerken. Dus om je een beeld en antwoord te geven op de vraag “wie zijn wij”, bij deze een klein beetje geschiedenis.

Wij zijn een kerk in Haarlem. Hoe begon het allemaal….

In 2007 organiseerde een groep vrienden een conferentie met Sy Rogers en Jeffrey Rachmat als hoofdsprekers onder de naam re:connect. Na de conferentie volgden er maandelijkse meetings in Den Haag. De groep groeide en het team was erg enthousiast. In het voorjaar van 2009 was de laatste re:connect avond in Den Haag. Hierna volgde er nog een evenement in Amsterdam met Sy Rogers en toen werd het even stil.

Twee jaar later (maart 2011) begon re:connect helemaal opnieuw. Deze keer niet als grote conferentie of avond in Den Haag maar heel klein in de woonkamer van Gilbert en Sharon in Haarlem. In 2012 vierden we dat we alweer een jaar bezig waren. En we geloofden dat het tijd was voor de volgende stap. Toen begon de zoektocht naar een andere ruimte. Ons oog viel op Hotel Golden Tulip Lion d’Or te Haarlem. Dit hotel was qua locatie perfect: naast station Haarlem en dichtbij een parkeergarage. In onze ogen was dit de ideale locatie voor een nieuwe kerk in Haarlem. Bovendien konden we daar een kleine zaal huren waar we rustig verder in konden groeien. In augustus 2012 was daarom voorlopig de laatste maandelijkse re:connect @ home en in september 2012 begonnen we met bijbelstudieavonden op de 2de en 4de woensdag van de maand op de nieuwe locatie. Na drie maanden in het Golden Tulip was het tijd voor de volgende stap: wekelijkse diensten op de zondag!

In februari 2013 startte re:connect in de Philharmonie in Haarlem. En nadat we daar in verschillende zalen zaten eindigden we in de Van Beinumzaal en de beide Lofts waar we plek hadden voor 120 volwassenen en 40 kids. Toen die ruimte te klein werd was het tijd voor een nieuwe stap. We verhuisden in juli 2015 naar de Nieuwe Kerk. Dit was echter een tijdelijke oplossing. We komen nu sinds oktober 2015 samen in de Begijnhofkapel op het Begijnhof in Haarlem.

De ingrediënten van de dienst zijn: muziek, gebed, een overdenking en samen zijn. Jij bent daarbij van harte welkom!

Meer weten?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaand stuk, dan horen we dat graag van je. Gebruik ons contactformulier of kom een keertje langs bij een van onze zondagdiensten en stel je vragen face-to-face. Of klik nog vrolijk verder op deze website, bijvoorbeeld hier om iets te lezen over onze droom.

(Bron: www.reconnect.cc/kerk-in-haarlem)